Çinli bilim insanları, beyin dokusunu kriyojenik olarak dondurup hasar vermeden çözen ilk araştırmacılar oldu. Bu başarı, beynin dondurulmasıyla ilgili büyük bir zorluğu aşarak sinirbilim alanında yeni kapılar açabilir. Nöronların donduktan sonra bile normal şekilde sinyal gönderebilmesi, bu çalışmanın önemini arttırmaktadır.
Yenilikçi Bir Kimyasal Karışım: MEDY
Harvard eğitimli sinirbilimci Profesör Zhicheng Shao liderliğindeki ekip, nöronları donmuş haldeyken zarar görmekten koruyan MEDY adlı karmaşık bir kimyasal karışım geliştirdi. MEDY, insan beyin dokusunun kriyoprezervasyonu için umut vaat eden bir adım olarak değerlendirilmektedir. Bu yenilikçi çözüm, gelecekte insanları hayata döndürme fikrini de ileriye taşıyabilir.
Araştırmacıların geliştirdiği MEDY karışımı sayesinde beyin dokusu sadece donma sürecinden hasarsız çıkmakla kalmadı, aynı zamanda normal işlevini geri kazanarak hayata döndü. Bu başarı, kriyojenik alanında önemli bir adım olarak kabul edilmektedir.
- Michigan merkezli Cryonics Lab’de tam vücut koruma 28.000 dolardan başlıyor ve müşteri sayısı her geçen gün artıyor.
- Beyin hücrelerimizin yüzde 80’i sudan oluştuğundan, dondurulduklarında oluşabilecek zararlar üzerine yapılan çalışmalar önem arz etmektedir.
- Gelecekte, tüm vücudu kriyoprezervasyon yapmanın nasıl mümkün olabileceği üzerine daha fazla araştırma yapılması beklenmektedir.